Wat is massage?

In China werd  er al zo’n twee- tot drieduizend jaar voor onze jaartelling gebruik gemaakt van massage. De massagetechnieken werden in de vroegste tijden al gewaardeerd om de geneeskrachtige werking. Het door wrijven beter maken, in combinatie met vaardigheden en oosterse medische theorie. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten massages toe om de gezondheid te herstellen of gezond te blijven. Tevens werd het ook gebruikt voor de ontspanning.

Door massage wordt de stofwisseling van het lichaam positief beïnvloed. Men herstelt sneller, men voelt zich weer prettig in zijn of haar lijf en kan weer sneller bepaalde prestaties leveren.

Tegenwoordig wordt de therapeutische waarde van massage opnieuw erkend en de massages blijven zich vooral in de Westerse Wereld ontwikkelen. Er zijn dan ook talloze verschillende soorten massages, voor tal van verschillende doeleinden. Lees op de site over de verschillende soorten massages.

Voor de massages maak ik gebruik van de huidvriendelijke massagelotions van Naqi, een Belgische fabrikant die gespecialiseerd is in lotions zonder parabenen en overige schadelijke stoffen. Het is een tevens een huidverzorgende lotion. Als aanvulling bij deze lotions gebruik ik ook diverse gels, zoals de recoverygel (voor het herstellen van spieren na inspanning), arnica-gel (bij gevoelige spieren) en lymfegel (bij vocht).